Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

CHARITY FROM US TO YOU

Bismillahhirahmanirrahim.. Allahhu..  :')  x terbayang betapa lega dan gembira dapat selesaikan satu amanah Allah yang di ilhamkan sndiri oleh yang maha kaya dengan segala harta dan rasa  bermula dengan hanya termenung di pembaringan memikirkan "apa lah yang aku boleh buat untuk umat muhammad?" menitis air mata sebab waktu tu terfikir dalam usia yang sudah menjangkau lebih 20 tahun namun masih belum mampu memberi apa-apa impak besar kepada Agama Allah.. malah baca kisah-kisah para sahabat baginda malunya dan kerdilnya rasa diri ini dibandingkan dengan para sahabat baginda yang kebanyyakkan nya di anugerahkan syahid buat mereka. indahnya :)
tiba-tiba Allah ilhamkan untuk aku satu idea yang berkonsepkan "SEDEKAH"  terus aku bergegas bagun dari baring... dan mula capai pen dan buku nota aku di meja and kembali ke katil.. dalam keadaan duduk aku mula plan macam mana nk banyakkan wang untuk sedekah .. pendek kan cerita Allah ilhamkan idea untuk kumpulkan orang-oran…

"jangan sesekali kita berpesan kecuali kita sendiri mengamalkan ia"

Asalamualaikum ? hai lamanya rasa x berblog.. niat tu ada tapi selalu sangat terbantut.. kan best kalau boleh berblog tepi pantai kaa... baru feel skit rasanya nak mengarangkan..
ni pon nak mengarang punya nak cari mood siap buka insrument lagu hindustan lagi.. :P
tapi x tau jugak sebenaqnya nak merapu apa..

Alhamdulillah dah berlalu Ramadhan dan syawal.. kini masuk bulan baru untuk kita cari keberkatan dalam mengisi hari-hari yang Allah masih pinjamkan untuk menentukan sama ada ke neraka atau syurga tempat yang akan di letakkan kita selayaknya amal yang telah kita usahakan..

suka rasanya melihat insan-insan dengan wajah yang penuh dengan keimanan. kesan nasihat mereka sering menyentuh kalbu yang mendengar walaupun dengan menggunakan ayat yang sangat ringkas dan bersahaja kerana kata-kata ikhlas itu keluar dari mulut YANG MENGAMALKANNYA.
"jangan sesekali kita berpesan kecuali kita sendiri mengamalkan ia"
orang yang berpesan dan mengamalkan perbuatan yang di pesan kesan nya s…